ZF News

Primarul Capitalei Gabriela Firea modifică proiectul privind vinietele. Cine va fi scutit de o parte din taxe

Primarul Capitalei Gabriela Firea modifică proiectul...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

02.09.2019, 11:53 1273

Gabriela Firea a anunţat, luni, că va fi reformulat un articol din proiectul Oxigen care vizează vinietele din Capitală, iar prin modificare se propune ca şoferii care locuiesc în Bucureşti, dar care au maşini non Euro, 1 şi 2 înmatriculate în alt judeţ, să fie privite doar în privinţa poluării.

Primarul general a subliniat că a primit multe mesaje de la cetăţeni care se referă la cetăţenii care locuiesc în Bucureşti, dar care au maşinile înmatriculate în alte judeţe.

„Noi am anunţat că normal ar fi ca toate maşinile care tranzitează Bucureştiul - nu doar întâmplător, ci zilnic, să plătească taxe şi impozite în Capitală. Mi s-a semnalat faptul - şi sunt receptivă - că există şi situaţii aparte, prin care respectivii cetăţeni nu au posibilitatea să-şi înmatriculeze maşinile în Bucureşti şi, deci, să plătească taxe şi impozite în Capitală. Este vorba despre preluarea de leasinguri de la societăţi din alte judeţe, de asemenea este categoria celor care lucrează de câţiva ani în Bucureşti”, a explicat Firea, în cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiţii, primarul Capitalei a anunţat că a luat hotărârea să reformuleze articolul care se referă la autoturismele înmatriculate în alte judeţe, dar care circulă zilnic prin Bucureşti, „deci nu sporadic, şi să îmbunătăţim acel articol”.

„Mai ales că trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism şi nu neapărat la judeţul unde este înmatriculat deşi, subliniez, corect este ca taxele si impozitele să fie incasate în Bucureşti şi nu in alte judeţe. Prin reformulare (...) se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie înmatriculate în alte judeţe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici in trafic zi de zi să fie privite prin prisma normei de poluare. Şi anume: rămâne ideea ca in zona cea mai aglomerată, în centru să fie interzise autoturismele non Euro 1 şi 2, iar cele care intră în Capitală să aibă acelaşi regim”, a spus primarul.

„Practic, vom interzice în zona centrală aceste autoturisme şi vor plăti vignietă pentru tot restul teritoriului municipiului Bucureşti, altul decât zona centrală”, a completat Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO