ZF News

Patronul magazinelor de lux Louis Vuitton a câştigat nu mai puţin de 39 de miliarde de dolari în 2019, ajungând al treilea cel mai bogat om din lume

Patronul magazinelor de lux Louis Vuitton a câştigat nu...

Autor: Iulian Tenchiu

16.12.2019, 12:38 1658

Bernard Arnault, celebrul miliardar proprietar al grupului de lux LVMH, a câştigat 39 de miliarde de dolari anul acesta, în urma aprecierii acţiunilor gigantului de fashion, potrivit Bloomberg.

LVMH a ajuns la o capitalizare record pe bursă de 205 miliarde de dolari, fiind cel mai bun rezultat al unei companii europene.

Companiile listate pe bursa elveţiană au înregistrat de-asemenea rezultate bune în 2019, în topul companiilor care au evoluat pozitiv în acest an se află Nestle SA şi Roche Holding AG. Nici companiile care activează în tehnologie nu au înregistrat rezultate rele în acest an, mai ales pentru că sectorul tehnologic se află într-o continuă dezvoltare, fapt care a dus la majorarea preţului per acţiune pentru giganţi precum ASML Holding NV şi SAP SE.

Un alt succes al LVMH în acest an a fost încheierea unui acord de achiziţie cu Tiffany & Co prin care cumpără producătorul de bijuterii într-o tranzacţie cash care evaluează compania la 16,2 miliarde dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO