ZF News

(P) Dezvoltatorul QUALIS Properties vrea să atragă 3 milioane euro prin plasament privat de obligaţiuni

Autor: Publicitate

16.12.2020, 08:00 2754

QUALIS Properties, unul dintre cei mai ambiţioşi dezvoltatori imobiliari din Braşov, vrea să atragă printr-un plasament privat de obligaţiuni suma de 3 milioane euro, cu scadenţă în 2023, la o dobândă de 9%, conform unui comunicat transmis în această săptămână.

Operaţiunea va fi intermediată de către BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa românească, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

“Prin capitalul obţinut, QUALIS Properties va putea să îşi consolideze operaţiunile în vederea achiziţionării de noi terenuri şi extinderea pe noi proiecte. Compania va folosi pentru investiţii aproximativ 10 milioane de euro, pentru achiziţionarea de noi terenuri poziţionate strategic, în vederea dezvoltării de noi ansambluri rezidenţiale”, se arată în raport.

"Studiem oportunitatea finanţării prin piaţa de capital din România de aproximativ un an. Ne-am întrebat în 2019 dacă este oportun momentul pentru QUALIS Properties să îşi facă planuri de extindere. Acum putem afirma că da, am atins un nivel de maturitate care să ne permită să fim o prezenţă activă şi profitabilă pentru investitorii actuali şi viitori", afirmă Dragos Ţigău, Manager General QUALIS Properties.

“Criza generată de pandemie va influenţa temporar piaţa imobiliară, dezvoltarea fiind poate mai lentă decât este de prognozat la începutul anului, însă nu va reduce apetenţa românilor de a fi deţine o proprietate pe termen lung. Am identificat câteva terenuri în vederea dezvoltării unor proiecte noi, iar conceptul şi localizarea vor contribui la succesul acestora.” a precizat managerul companiei.

În cadrul plasamentului privat, compania va emite obligaţiuni în euro, la o dobândă de 9%. În schimb, investitorii vor primi o dobândă fixă reprezentând un anumit procent din datorie, care va fi plătită periodic şi la intervale regulate până la scadenţă. În mod similar, atunci când obligaţiunea ajunge la termen şi este considerată matură, emitentul va plăti principalul. La plasament participă investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali. Fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special în proiecte rezidenţiale dezvoltate în zone cu potenţial.

QUALIS I

Primul proiect rezidenţial QUALIS, situat în cartierul Tractorul, a fost demarat în 2017 şi cuprinde 170 de unităţi locative. Acestea au fost date în folosinţă în perioada 2018 – 2020. QUALIS PROPERTIES a luat decizia să extindă ansamblul rezidenţial din strada Ioan Popasu cu alte 276 de apartamente şi 1.000 mp de spaţii comerciale în următorii ani. Suprafaţa totală de teren alocată dezvoltării este de 2.7 hectare, iar proiectul va fi finalizat integral până în 2023. Valoarea de piaţă a întregului proiect este estimată la 30 milioane de euro.

QUALIS II

Complexul Qualis II, cu acces din strada 13 Decembrie, cartier Tractorul, este dezvoltat pe o suprafaţă de teren de 1.1 hectare. Ansamblul Qualis II beneficiază de un concept arhitectural modern, iar proiectul însumează 298 de unităţi locative şi 1.500 mp de spaţii comerciale situate în cinci clădiri, cu regim de înălţime P+8+R.

Ansamblul Qualis II este într-un stadiu avansat, atât de vânzare cât şi de construcţie. Conceptul este unul inovator, menit să ofere rezidenţilor confort, modernitate şi intimitate, prin proiectarea unor zone de relaxare în interiorul complexului. Qualis II este vândut în proporţie de 85%, din stadiu de proiect. Valoarea de piaţă a ansamblului este de 24 milioane de euro.

 

În 2019, QUALIS Properties Braşov a înregistrat venituri de aproximativ 14,8 milioane lei şi un profit net de 3,27 milioane lei. Compania este prezentă în Braşov şi a înregistrat o dezvoltare susţinută în ultimii 4 ani, cifra de afaceri crescând în medie cu peste 100% anual.

Avem deja 2 proiecte în derulare la Braşov, iar apetitul clienţilor este în creştere, astfel încât compania va intra într-o nouă etapă. Cea mai urgentă investiţie devine achiziţionarea de noi terenuri, am identificat deja câteva oportunităţi. Vom demara cel puţin un proiect nou în 2021, pe segmentul premium, pe care sperăm să îl putem lansa până în toamna anului viitor”, completează reprezentantul dezvoltatorului.

Despre QUALIS Properties

Compania QUALIS Properties S.A. a fost înregistrată în 2017 în Braşov şi este un dezvoltator imobiliar, care furnizează servicii de construcţii, de vânzare, marketing, managementul şi administrarea proprietăţii imobiliare. Qualis Properties S.A este o societate pe acţiuni, entitate juridică constituită conform legilor din România,  iar QUALIS este marcă înregistrată a QUALIS PROPERTIES S.A. şi este numele prin care proiectele rezidenţiale dezvoltate sunt cunoscute în piaţa imobiliară.

 

Contact: 0735 33 00 00

Email: marketing@qualis.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO