ZF News

Noua cerere de arestare preventivă în cazul Udrea,aprobată cu 170 voturi "pentru", 118 "împotrivă"

Noua cerere de arestare preventivă în cazul...

Autor: Emma Toader

23.02.2015, 18:25 362

Votul exprimat de deputaţi a fost secret, cu bile.

Anterior, Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 218 voturi "pentru" şi 76 "împotrivă".

În intervenţia sa în plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat că ”multe din acuzaţiile care i se aduc sunt pur şi simplu minciuni ale unora care încearcă să scape de propriile probleme cu legea” şi că ”cei care fac denunţuri, pleacă acasă, iar cei care nu fac, stau în arest”.

”În urmă cu două săptămâni, aţi aprobat trei cereri de arestare preventivă şi una de reţinere. În total sapte capete de acuzare împotriva mea. La două săptămâni, iată că două din cereri de arestare au fost invalidate de judecătorii ÎCCJ, iar cea de-a treia, prezentată ca fiind foarte urgentă, nici măcar nu a fost folosită. În cele şapte capete de acuzare, ultimul complet a reţinut doar unul pentru care a dispus măsura arestului la domiciliu. Asta arată măsura a două lucururi: Este evident că sunt o ţintă, sunt vânată sistematic, iar faptul că există două cereri, astăzi, pe care dumneavoastră trebuie să le votaţi, reprezintă încă o dovadă în acest sens. În ritmul acesta, o să ne vedem din două în două săptămâni, până în 2016”, a spus Udrea.

De asemenea, Elena Udrea a vorbit, în plenul Camerei Deputaţilor, despre condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei, spunând că a fost ”verificată la sânge şi dezbrăcată”, fiindu-i luat sutienul, că a fost nevoită să pună un pet pe post de capac la toaletă pentru a opri şobolanii sau să rişte să facă pneumonie din cauza curentului.

"Nu există nimeni în această ţară care să poată spune vreodată că eu, Elena Udrea, am cerut cuiva să procedeze altfel decât cere legea, decât permite legea. Dragi colegi, îmi pare rău că îi dezamăgesc pe unii dintre dumneavoastră, chiar dacă e o metodă care pare să funcţioneze. Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni, n-ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dumneavoastră, şi nici faţă de românii care ne privesc", a declarat Elena Udrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO