ZF News

Nielsen Romania: Românii au cumpărat în săptămâna 9-15 martie de şase ori mai multe săpunuri şi produse de igienă personală ca în mod normal şi de cinci ori mai multe paste

Nielsen Romania: Românii au cumpărat în săptămâna...

Autor: Cristina Roşca

27.03.2020, 15:31 770

Vânzările de bunuri de larg consum au crescut în perioada 23 februarie - 15 martie faţă de perioada similară din 2019 cu 37,2% arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Nielsen. Este vorba de creşterea în valoare, în nu în volum.

“Creşterea totală în valoare a fost de 37,2%, dar macro-categoriile cu dinamica cea mai accentuată au fost produsele de îngrijire personală (+65,6%) şi cele alimentare (+42%), în timp ce bunurile pentru îngrijirea locuinţei au crescut în total cu “numai” 23,4%.”, arată analiza Nielsen. 

Această creştere a fost accentuată în mod special în ultima săptămână a intervalului (9-15 martie), echivalentă unei noi etape în procesul de consum, mai exact aceea de “pregătire a proviziilor”, când unele tipuri de articole au înregistrat creşteri spectaculoase de volume – cum ar fi conservele de peşte cu +298%, săpunurile şi produsele de igienă personală cu +466% sau pastele fainoase cu +378%, conform aceleiaşi surse. Comparaţia se face cu aceeaşi perioadă din 2019.

Oficialii Nielsen spun că acum companiile va trebui să se concentreze pe a înţelege nevoile şi temerile consumatorilor şi a-şi adapta lanţul de distribuţie şi oferta de produse astfel încât să înlăture noile bariere de consum şi să uşureze accesul consumatorilor la produsele lor. 

“Se naşte un nou context de retail. Consumatorii care înainte erau ezitanţi în a adopta cumpărăturile online, fie pentru că aveau reţineri în a adopta tehnologia fie pentru că preferau să aleagă personal produsele proaspete, au experimentat acum această modalitate de cumpărare şi este puţin probabil că vor renunţă la ea în viitor”, este de părere Ryan ZHOU, Nielsen Vice President FMCG, Connect China. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO