ZF News

Morgan Stanley reia vânzările la Romcab

Morgan Stanley reia vânzările la Romcab

Autor: Roxana Pricop

25.02.2015, 00:03 458

Morgan Stanley, unul dintre giganţii de pe Wall Street, cu venituri anuale de peste 32 mld. dolari, a rămas blo­cat pe piaţa românească RASDAQ, unde se chinuie de câţiva ani să îşi vândă participaţia pe care o deţine la produ­cătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), companie evaluată în prezent la circa 46,9 mil. lei (10,6 mil. euro).

Banca americană a cumpărat în 2007 un pachet de 23% din Romcab, prin intermediul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, condusă de Daniel Ţepeş, pentru circa 3,7 mil. euro. Preţul de achiziţie a fost de 10 lei/titlu, de două ori mai mare decât preţul la care se tranzacţionează azi acţiunile.

La finalul anului trecut, banca mai deţinea 14,6% din companie, participaţie evaluată la 1,5 milioane de euro. Banca a vândut pe 23 februarie 1.900 de acţiuni Romcab la un preţ de 5 lei/acţiune. Aceasta este prima tranzacţie de vânzare din acest an din partea Morgan Stanley, în condiţiile în care anul trecut banca a lichidat un pachet de 5% din acţiunile Romcab.

Luni 23 februarie, acţionarii companiei au fost convocaţi în AGA pentru a decide viitorul firmei în condiţiile în care piaţa RASDAQ se desfiinţează din luna octombrie. Companiile listate acum pe această piaţă se pot transfera fie pe sistemul alternativ al  bursei, fie pe piaţa principală sau se pot delista. Până la închiderea ediţiei, Romcab nu a anunţat pe bursă ce decizie au luat acţionarii.

Cel mai mare acţionar al companiei este furnizorul de piese auto şi accesorii Sadalbari, controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer.

Acţiunile MCAB au crescut cu 1% în şedinţa de marţi 24 februarie, până la un preţ de 5 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO