ZF News

Marian Ambrosie, proprietar Pati-Pan Mariano: Furnizorii au tendinţa de a bloca livrările când aud de insolvenţă

Marian Ambrosie, proprietar Pati-Pan Mariano: Furnizorii...

Autor: Corina Mirea, Andrei Cîrchelan

19.02.2015, 12:39 1380

Dezvoltarea accelerată, criza financiară şi concurenţa neloială din piaţă au determinat nevoia unui plan de reorganizare pentru Pati-Pan Mariano, companie activă de 17 ani în piaţa locală, cu trei puncte de lucru, două fabrici de pâine şi o moară, a declarat Marian Ambrosie, proprietarul companiei.

„Pentru că lucrurile mergeau bine în 1998 şi după am dezvoltat afacerea, am dezvoltat mult sortimentle, am crescut productivitatea, etc. Am accesat fonduri europene, am dezvoltat un complex de panificaţie cu două noi puncte de lucru. După 17 ani avem trei puncte de lucru, fabrica de pâine veche, una nouă modernă sub brandul Româncuţa şi o moară. Avem trei branduri sub care comercializăm în judeţul Argeş şi zonele limitrofe”, a declarat Ambrosie.

Potrivit acestuia, primele probleme au apărut pentru companie la început de 2012, după terminarea investiţiilor, au apărut primele probleme financiare, iar cauzele erau dezvoltarea accelerată între 2006 şi 2011, criza financiară şi concurenţa neloială din piaţă.

„Furnizorii au tendinţa de a bloca livrările când aud de insolvenţă, dar am negociat, am stabilit livrări cu plată în avans cu un mic discount. Echipa de vânzări a mers mai des la clienţi, a ofertat produse noi, a contracarat acţiunile de denigrare ale competitorilor. Am mers la creditori şi am prezentat posibilităţile reale de reorganizare, am redus pe cât posibile valoarea plăţilor curente şi aşa ne-am mobilizat. Nu ne-am oprit activitatea, nu am dat afară”, a mai spus Ambrosie, adăugând „suntem aproape de depunerea planului de reorganizare. Este foarte important momentul în care deicizi să intri în insolvenţă.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO