ZF News

Kapsch România, Logic Computer şi UTI Grup, posibili furnizori de echipamente IT&C la SRI

Kapsch România, Logic Computer şi UTI Grup, posibili...

Autor: Adrian Dumitrache

05.03.2015, 00:00 918
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a primit cinci oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare sistemului naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C ale ţării împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, proiect estimat la 32,3 milioane de lei (cu TVA).

Ofertanţii sunt Kapsch România şi consorţiile formate din Mira Telecom, Logika IT Solutions şi Frontal Communication, Logic Computer şi Revitalco Management & Consulting, Certsign şi UTI Grup, precum şi Softline International, European Funds Invest, Transcendence Systems Group şi S&T România. Licitaţia presupune achiziţionarea unei platforme analitice pentru investigarea agresiunilor cibernetice, a unui sistem de arhivare (librărie de benzi magnetice) şi a unei soluţii de tip whitelisting, care permite sistemului de operare să ruleze doar aplicaţiile software incluse într-o bază de date, prevenind astfel utilizarea unor programe malware. Proiectul va avea o durată de 4 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

SRI a mai iniţiat, începând cu ianuarie 2014, alte 14 licitaţii care au vizat achiziţionarea de echipamente şi servicii de instruire pentru realizarea unui sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic. Valoarea totală estimată a contractelor s-a ridicat la aproximativ 210 milioane de lei, cu TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO