Caută doar în titlu
ZF News

Harta cooperativelor agricole din Europa

Cooperativele agricole, con­cept împământenit în mediul rural prin amin­tirea fermelor agricole de stat (C.A.P.), au 68 de „urmaşi“ în Ro­mâ­nia, ce cumulează afaceri de 200 mil. euro anual deşi fermierii au pre­ferat să simtă aerul afacerilor pe cont pro­priu în ultimele două de­cenii.

Acest model de or­ga­nizare a fer­melor, aso­ciat de români cu pe­rioa­da comunistă, este un pilon de dez­vol­tare pen­tru agricul­tu­rile ma­ture din Occident.

Fiecare din cele mai mari 50 de coope­rative fac afaceri mai mari de 1,3 miliarde de euro anual. Cea mai mare cooperativă din UE ajunge la 16 miliarde de euro anual, iar în România li­derul „C.A.P.“-urilor are afaceri de numai 10 mil. euro.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.