ZF News

Hajdinjak, E.ON: Ce se întâmplă acum pe bursă, cu tranzacţiile cu gaze, este o glumă

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

02.03.2015, 00:07 996

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, consideră că industria energetică nu era pregătită pentru ritmul de liberalizare a preţului la gaze impus de orga­nismele internaţionale, motiv pentru care la începutul acestui an companiile din sector s-au confruntat cu „probleme severe de lichiditate“ deoarece sute de clienţi nu şi-au mai putut plăti facturile.

„Am văzut declaraţii potrivit cărora liberalizarea a fost un succes. Este greu de afirmat acest lucru, iar ceea ce se întâmplă acum pe bursă, cu tranzacţiile cu gaze, nu este decât o glumă. Nu este mult spaţiu pentru negociere pentru că eu depind de preţul gazului intern. Trebuie aduse cantităţi semnificative de gaze pe piaţă pentru a putea vorbi de concurenţă, pentru că ceea ce se tranzacţionează acum este egal cu zero”, consideră Hajdinjak, omul care conduce un business de peste un miliard de euro din distribuţia şi furnizarea de energie şi gaze naturale.         

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO