ZF News

Gheţea, CEC Bank: Top 5 mi se pare exact locul unde trebuie să fim. Aş vrea în Top 3 mai devreme de 5 ani

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan

21.06.2012, 11:04 1072

"Cred că în acest moment trebuie să ne consolidăm locul din sistemul bancar. Top 5 mi se pare exact locul unde trebuie să fim", susţine Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. Întrebat dacă CEC Bank va fi în top 3 în următorii cinci ani, Gheţea a replicat: "Eu aş vrea să fim în top 3 mai devreme de cinci ani".

"Fiecare dintre bănci trebuie să ne definim locul şi dimensiunea. CEC Bank va trebui să rămână în continuare o bancă locală, universală. Ea a obţinut licenţa de bancă comercială, suntem o bancă comercială universală în România. În perioada următorilor ani, nu cred că este cazul şi momentul să mă duc la BNR şi să cer paşaport, pentru a opera peste graniţe", a declarat Gheţea miercuri, la ZF Bankers Summit 12.

Radu Graţian Gheţea este unul dintre cei mai faimoşi şi apreciaţi bancheri din România. Licenţiat în matematică la Universitatea din Bucureşti, şi-a început cariera în 1972, ca analist IT la Centrul de calcul al Sistemului Bancar şi apoi la Banca Română de Comerţ Exterior. A parcurs rapid treptele ierarhice şi între 1986 şi 1994 a fost director general şi membru in Comitetul de Direcţie al Băncii Române de Comerţ Exterior. Între 1991 şi 1994 a fost membru în Consiliul de Administraţie al Anglo-Romanian Bank Ltd London, reprezentând principalul acţionar (Banca Română de Comerţ Exterior) în această instituţie de credit. A adus o importanţă contribuţie la stabilirea unor elemente de infrastructura bancară, precum Fondul de Garantare a Depozitelor, Sistemul Electronic de Plata, Biroul de Credit. Domnul Gheţea este doctor în economie, profesor asociat şi membru de onoare al Institutului Bancar Român şi membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO