ZF News

Fondul de investiţii Mid Europa a cumpărat Regina Maria, al doilea mare jucător din serviciile medicale private

Fondul de investiţii Mid Europa a cumpărat Regina...

Autor: Luiza Chiroiu

04.08.2015, 16:35 5363

Operatorul de servicii private Regina Maria a fost preluat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacţie din piaţa serviciilor medicale private. 

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă este estimată la peste 100 mil. euro. Operatorul de servicii medicale private a avut anul trecut o cifră de afaceri de 55 mil. euro, iar pentru acest an şi-a bugetat o creştere cu 20% a afacerii, la 67 mil. euro.

Advent deţinea un pachet de 80% din acţiunile Regina Maria, pe care l-a preluat în 2010, diferenţa fiind în mâinile fondatorului, medicul cardiolog Wargha Enayati. În urmă cu cinci ani, Advent a câştigat competiţia cu Mid Europa.

"Regina Maria, un brand recunoscut pentru calitatea servicilor sale, infrastructură de primă clasă şi reputaţie puternică pentru excelenţă în domeniul medical, reprezintă o platformă de dezvoltare puternică pentru capitalizarea oportunităţilor semnificative de creştere în piaţa serviciilor medicale din România. Suntem nerăbdători să susţinem viitoarele investiţii pentru dezvoltare organică şi achiziţii", a spus Nikolaus Bethlen, Partener al Mid Europa.

Fondul de investiţii Mid Europa este axat pe achiziţii în Europa Centrală şi de Est şi în Turcia şi a mai fost o dată aproape de a pune mâna pe Regina Maria, pierzând lupta tocmai în favoarea Advent, în urmă cu cinci ani. Advent a plătit atunci circa 30 mil. euro pentru preluarea Regina Maria.

"Suntem bucuroşi să avem un investitor puternic şi extrem de experimentat în piaţa serviciilor medicale (...) Credem că expertiza cu care vine Mid Europa în domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre", a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Advent deţinea un pachet de 80% din acţiunile Regina Maria, pe care l-a preluat în 2010, diferenţa fiind în mâinile fondatorului, medicul cardiolog Wargha Enayati. În urmă cu cinci ani, Advent a câştigat competiţia cu Mid Europa.

Finaliştii în cursa pentru preluarea Regina Maria au fost fondul de investiţii Mid Europa şi Acibadem, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO