ZF News

Firmele cu afaceri mai mici de 100.000 de euro aduc peste 50% din businessul din turism

Firmele cu afaceri mai mici de 100.000 de euro aduc peste...

Autor: Mădălina Panaete

04.03.2015, 00:05 109
Mai mult de jumătate din businessul din turism se învârte în jurul firmelor mici, astfel că 51% din cifra de afaceri generată în 2013 de sector este adusă de companiile cu afaceri de sub 100.000 de euro, arată un studiu realizat de de platforma de consultanţă ManagerAnticriză.
 
În plus, firmele cu afaceri mai mici de 100.000 de euro reprezintă 51% din numărul total de firme active în domeniul turismului.
 
„Este un procent mare faţă de situaţia din alte domenii de activitate, care demonstrează prezenţa unor capacităţi de cazare reduse (turism de pensiune) influenţate de sezon, abilităţi reduse de management, marketing şi promovare. Acest procent mare vine pe fondul posibilităţii de nefiscalizare a unor venituri din turism şi alimentaţie publică”, spune Cristian Bişa, managing partner al platformei de consultanţă manageranticriză.ro. El a lucrat local şi regional pentru firme de consultanţă strategică precum McKinsey şi Oliver Wyman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO