ZF News

EY lansează în mai competiţia pentru titlul de cel mai bun antreprenor din România

EY lansează în mai competiţia pentru titlul de cel mai...

Autor: Claudia Medrega

05.03.2015, 00:03 58
EY România va lansa la jumătatea lunii mai a doua ediţie a competiţiei Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, iar câştigătorul, care va fi anunţat în noiembrie, va merge în 2016 la Monte Carlo să se lupte cu cei mai buni antreprenori din lume.

La prima ediţie a competiţiei Entrepreneur Of The Year din România în 2014 s-au înscris 40 de antreprenori români, dintre care 12 au intrat în finală. Cifra de afaceri cumulată a celor 40 de companii conduse de antreprenorii înscrişi s-a ridicat în 2013 la peste 1 mld. euro. De asemenea, companiile au însumat un număr de peste 16.000 angajaţi în acelaşi an. Cifra medie de afaceri a companiilor a fost de 27 mil. euro în 2013, cu un număr mediu de angajaţi de peste 400 persoane, potrivit informaţiilor transmise de EY.

Câştigătorul primei ediţii a competiţiei naţionale a fost Mircea Tudor, preşedintele MB Telecom, acesta urmând să îşi prezinte afacerea în faţa juriului, la Monte Carlo, în iunie 2015. Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan. MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă şi singura companie din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009 şi 2013.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY (Ernst & Young) în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se organizează şi în alte ţări, iar din anul 2000 se acordă la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. În fiecare an, în competiţia din întreaga lume sunt nominalizaţi peste 5.000 de antreprenori. EY Entrepreneur Of The Year s-a desfăşurat în 2014 în circa 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO