ZF News

Distribuitorul de mobile PhoneTastic a ajuns la un rulaj de 18 mil. euro

Alin Nişcov, managing partner în cadrul PhoneTastic

Alin Nişcov, managing partner în cadrul PhoneTastic

Autor: Ioana Nita

23.02.2015, 00:06 1552
PhoneTastic, numărul patru pe piaţa locală de distribuţie de te­le­­foane mobile, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 18 mil. euro, de trei ori mai mult faţă de 2013, având o cotă de circa 3% din piaţa de profil. În 2014, întreaga piaţă de telefoane mobile s-a situat la 519 milioane de euro, potrivit datelor companiei de analiză GfK.
 
Pentru anul în curs PhoneTastic ţinteşte o creştere a afacerilor de do­uă cifre, care să îi aducă o cotă de circa 5% din piaţă. Pe primele trei locuri pe piaţa locală de distribuţie a telefoanelor mobile se află Gersim, World Comm şi Quickmobile, conform datelor PhoneTastic. „În 2015 ţintim o cotă de 5% din piaţa de profil, în condiţiile în care aceasta va mai creşte, dar moderat. Segmentul de smartphone-uri nu va creşte mai mult de 15-20%“, a declarat pentru ZF Alin Nişcov, managing partner în cadrul PhoneTastic. El s-a alăturat fondatorilor PhoneTastic George Mocanu şi Bogdan Stroi în 2013 după ce timp de 16 ani a lucrat la compania braşoveană Visual Fan. Ultima poziţie deţinută în cadrul Visual Fan, companie care comercializează diferite produse electronice sub brandul Allview, a fost cea de director de vânzări.
 
Anul trecut livrările de smartphone-uri au fost mai mari decât cele de telefoane simple (feature phones). Vânzările de smartphone-uri le-au depăşit pentru prima oară ca volum pe cele de telefoane mobile obişnuite în ultimul trimestru din 2013.
 
În 2014 în România s-au vândut aproximativ 2,7 milioane de smart­­phone-uri, nivel care arată că industria locală se apropie de pra­gul de maturitate de circa 3 milioane de unităţi pe an. Ca volum, în­trea­­ga piaţă a telefoanelor mobile se va menţine la 4,5 - 5 milioane de uni­­tăţi, modificări intervenind doar în ceea ce priveşte ponderile smart­phone-urilor şi  feature phones în totalul vânzărilor, estimează Nişcov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO