ZF News

Cum arată birourile şi noptierele Ikea la care îţi poţi încărca telefoanele şi tabletele wireless. Galerie FOTO

FOTO

FOTO

Autor: Cristina Roşca

02.03.2015, 17:35 955

IKEA Group, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni interioare din lume, a lansat la Barcelona la Mobile World Congress primele produse din colecţia care permite utilizatorilor să îşi încarce tabletele şi telefoanele mobile wireless, la noptiere, lămpi sau birouri. Astfel, clienţii îşi vor plasa telefonul spre exemplu pe o anumită zonă a noptierei, iar acesta se va încărca fără a mai fi necesară băgarea acestuia în priză.

Începând cu aprilie 2015 această colecţie va fi disponibilă în magazinele din America de Nord şi Europa, deci şi la Bucureşti.

„Din cercetări şi vizitele pe care le-am făcut în casele consumatorilor am aflat că oamenilor nu le plac cablurile încurcate prin casă. Se tem să nu piardă încărcătoarele şi să rămână fără baterie. Noua noastră soluţie, care integrează încărcătoarele wireless în piesele de mobilier, face încărcarea telefoanelor şi tabletelor mai simplă”, spune Jeanette Skjelmose, business area manager Lighting and Wireless Charging.

IKEA Group, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni interioare din lume, a înregistrat un profit net de 3,3 mld. euro în anul fiscal 2014 (care se derulează în perioada septembrie 2013 – august 2014), nivel similar cu cel din 2013. Compania a anunţat că cele mai bune performanţe au fost obţinute în China şi America de Nord, în timp ce în Europa trendul este ascendent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO