Caută doar în titlu
ZF News

Cine sunt vecinii agricultori ai lui Traian Băsescu

Comuna Nana, unde familia Băsescu a cumpărat 290 de hectare de teren agricole pentru 1,3 milioane de euro, arată o imagine fidelă a structurii fermelor din economia agricolă locală. Aici nouă companii cu mai mult de 50 de hectare de teren arabil fiecare îşi împart 3.300 de hectare, adică jumătate din total, iar alţi 600-700 de mici agricultori lucrează mai puţin de zece hectare fiecare pe restul de 2.700 de hectare din comună.  

Cel mai mare latifundiar din Nana, Crist Tim 2002, deţine o suprafaţă agricolă de 860 de hectare. Vyfa Company lucrează 590 de hectare de teren în zonă. În afară de aceste companii, restul exploatează suprafeţe sub 350 de hectare. Dintre acestea se remarcă compania Unic Prodcom, controlată de familia Dume, cu o cifră de afaceri de 12,5 mil. lei anul trecut.

Aproape singurii din Nana care fac business din agricultură sunt cele zece companii cu peste 50 de hectare fiecare, însă banii veniţi din recolte nu ridică nivelul de trai din comună pentru că niciunul din agro-latifundiarii locali nu este un mare angajator, iar forţa de muncă din Nana se urcă în fiecare dimineaţă în microbuzele inscripţionate cu Bucureşti pentru a îmbrăca uniformele de paznici sau pe cele ale muncitorilor din fabricile de biscuiţi.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.