ZF Logistica businessului

ZF Logistica Businessului. Octavian Moroianu, Decor Floor: Vom creşte şi pe online datorită noului depozit. Businessul în 2021 va urca cu 40-50%. Decor Floor are în plan extinderea depozitului din Bucureşti. Afacerile companiei pentru 2020 s-au ridicat la 10 mil. euro, iar pentru 2021 ţinta este de 14-16 mil. euro

05.10.2021, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

Decor Floor este o compa­nie din Ungaria care a in­trat în piaţa din România în urmă cu 15 ani, ca un furnizor de soluţii pentru podele, principalul produs fiind moche­tele. În prezent, compania a diversificat porto­fo­liul de soluţii şi servicii, în timp ce s-a extins şi înspre segmentul de faţade ventilate.

Octavian Moroianu conduce subsi­dia­ra companiei pentru Europa Centrală şi de Est, reprezentând pieţele din Româ­nia, Po­lonia şi Bulgaria. Totodată, el este asociat cu 30% în acţionariatul firmei Decor Floor CEE. Trebuie menţionat că România reprezintă circa 80% din businessul subsidiarei regionale.

„Noi nu doar vindem soluţii pentru par­doseli şi pereţi, ci şi livrăm către ins­tituţii financiar-bancare sau cele comer­cia­le şi implementarea lor. Dezvoltăm şi o platformă de online, digital marketplace pentru clienţi la care nu ajungeam până acum. Odată cu noua platformă online ne vom dezvolta şi mai mult. Avem nevoie de mai mult spaţiu de depozitare, având în vedere creşterea pe online, motiv pen­tru care am extins contractul şi suprafaţa contractată în ELI Park 1. Am crescut de la 1.300 la 1.500 mp şi cu si­gu­ranţă nu va fi singura creşte. Această expansiune s-a datorat acum dezvoltării pe canale tra­diţionale iar acum va urma cea de online“, a spus Octavian Moroianu, CEO Decor Floor CEE.

Businessul Decor Floor CEE a înregistrat afaceri de peste 10 milioane de euro în 2020, în contextul în care piaţa din România reprezintă peste 80% din vân­zări. La nivelul businessului regional, com­pania ţinteşte afaceri de 70-100 de milioane de euro în următorii 7-10 ani, ceea ce va presupune investiţii noi, cât şi un proiect de rebranding.

„Noi în 2020 am reuşit să închidem anul cu o cifră de afaceri similară cu cea din 2019, chiar dacă piaţa a trecut prin insta­bilitate şi mulţi cei din construcţii au resimţit asta, iar anul acesta în România estimăm o creştere a businessului de 40-50% la circa 15 milioane de euro. Anul trecut am reuşit să închidem mai multe contracte anul trecut şi am şi diversificat portofoliul. O parte semnificativă, 20-25% din busi­ness, este reprezentată de un segment pe care noi l-am accesat în România acum trei ani – partea de faţade ventilate – şi ne-am men­ţinut pe segmen­tul de pardosele tehnice, având 60-70% cotă de piaţă. Având în vedere clădirile livrate pe seg­mentul office, partea de faţade ventilate şi intrarea pe segmentul rezidenţial am reuşit să venim cu această creştere. Am livrat şi sisteme interioare de partiţionare pe segmentul de birouri“, a spus Octavian Moroianu.

El a subliniat că Decor Floor se va concentra în continuare pe zona business-to-business, dar planul este de a accesa şi o serie de clienţi care până acum nu se îndreptau către serviciile companiei, cei care cumpără până în 500-1.000 mp, nu cei care urmează să ocupe spaţii de birouri şi cărora li se pot livra produsele în 24-48 de ore.

„Noi vom consolida în depozitul din Bu­cureşti următorii paşi pe care îi vom face – centrul de distribuţie pentru pro­dusele comercializate online, să acoperim nevoile biroului din Bulgaria pe partea de stocare a materialelor şi vom începe producţia unor elemente în baza unui parteneriat. Noi mai avem un depozit în Ungaria, în proprietatea Decor Floor din care se poate asigura stocarea şi distribuţia pentru celelalte pieţe“, a explicat Octavian Moroianu.

Decor Floor acoperă pieţele din Ungaria, România, Bulgaria şi Polonia.

„Avem patru birouri regionale în Budapesta cu 2 locaţii, unde este şi centrul pentru România, Bulgaria şi Polonia, un birou regional la Cluj şi un altul la Sofia. În cursul anului viitor vom deschide un nou birou la Varşovia care ca mărime şi cifră de afaceri va deveni cel mai mare în următorii şapte ani“, a spus Octavian Moroianu.

Echipa Decor Floor se ridică la 50 de angajaţi, iar Octavian Moroianu spune că activitatea companiei mai generează alte 100-150 de locuri de muncă prin intermediul subcontractorilor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial