ZF Live

ZF Live. Viorel Tudose, Getica 95: Acum informarea consumatorilor casnici privind liberalizarea pieţei de energie a revenit în sarcina furnizorului. Vorbim cu un client şi 30-40 de minute la telefon. Getica 95 s-a detaşat în ianuarie la o cotă de piaţă de 13-14% în piaţa concurenţială de energie. Vrem ca în următorii ani să atragem şi atenţia consumatorilor casnici

ZF Live

Viorel Tudose, fondator şi CEO al Getica 95. Producător şi furnizor de energie, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că furnizorii sunt responsabili în acest moment de informarea consumatorilor casnici privind liberalizarea preţului la energia electrică, iar consumatorii nu ştiu ce au de făcut.

„Oamenii nu ştiu ce să trimită, ce documente au nevoie pentru schimbarea furnizorului. Mulţi nu ştiu nimic, a revenit acum informarea în sarcina furnizorului. Sunt clienţi care te ţin şi 30-40 de minute la telefon, pentru că oamenii nu ştiu ce e de făcut“, a  spus el la ZF Live. Începând cu 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost com­plet liberalizată. Analiştii din energie, clien­ţii şi companiile au susţinut că lipsa de infor­mare a fost cea mai mare problemă a pro­cesului de liberalizare. Dacă un consu­mator casnic nu alege nicio ofertă con­curen­ţială, el este trecut automat în „pre­ţul de serviciu“, care poate fi şi cu 26% mai mare decât pre­ţul concurenţial. După mai multe schimbări în procesul de liberalizare, clienţii casnici au acum posibilitatea să aleagă o ofer­tă con­curenţială până la jumătatea anului 2021.

Viorel Tudose  a mai spus că liberalizarea pieţei de energie pentru companii, care a avut loc înaintea liberalizării complete a pieţei de energie, a făcut ca preţurile să scadă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.