ZF Live

ZF Live. Violeta Vijulie, preşedinte, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici: Vom organiza un examen naţional prin care toţi cei care doresc să fie funcţionari publici trebuie să dea un concurs de abilităţi

ZF Live

„Funcţionarii publici nu sunt pregătiţi să interacţioneze cu cetăţenii, nici măcar când dau concurs nu se testează abilitatea persoanei care dă concurs de a interacţiona cu cetăţeanul. Trebuie să facem o evaluare.“

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a lansat un proiect care presupune, printre altele şi organizarea unui examen naţional prin care toţi cei care doresc să fie funcţionari publici trebuie să dea un concurs de abilităţi, după cum spune preşedinta instituţiei, Violeta Vijulie.

„Proiectul pe care l-am lansat cuprinde şi acest examen naţional. Este vorba despre un proiect pentru care am obţinut finanţare din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, 12 mil lei, aprox 2.5 mil euro. El are trei componente foarte importante: baza de date cu toţi bugetarii din România, toţi cei care primesc salarii de la bugetul statului, a doua componentă este concursul naţional prin care toţi cei care doresc să fie funcţionari publici trebuie să dea un concurs de abilităţi pentru a fi siguri că au un anumit nivel de profesionalism. După ce a luat acest concurs şi a devenit funcţionar public, candidatul se duce la instituţia care recrutează şi mai dă o parte de concurs, una de specialitate“, a explicat Violeta Vijulie în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.