ZF Live

ZF Live. Velin Ganev, Danubius Exim: „În acest moment nu există nicio casă de marcat fiscală conectată în regim live“

Autor: Alexandra Matei

05.01.2021, 09:00 229

♦ După calendarul dat de Ministerul Finanţelor Publice, la 31 decembrie 2020 doar contribuabilii mari trebuia să fie conectaţi la acest sistem, urmând apoi contribuabilii mici şi mijlocii ♦ În cadrul acestui proces, cel mai important a fost să se înlocuiască tehnologia veche şi să se renunţe la a doua rolă de hârtie din casa de marcat, care genera foarte multe costuri pentru contribuabili.

O ordonanţă de urgenţă întocmită recent anunţă amânarea cu încă trei luni a procesului de conectare a caselor de marcat la serverul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), început în urmă cu zece ani şi aflat încă la nivel de testare. Noul termen pentru conectarea tuturor contribuabililor din România la acest sistem este 31 martie 2021, în acest moment, conform directorului general al Danubius Exim, Velin Ganev, nefiind conectată nicio casă de marcat în regim live, din motive tehnice.

„În acest moment nu există nicio casă de marcat conectată în regim live. Nu s-a pornit acest proces probabil din motive tehnice. Nu suntem prima ţară, suntem chiar ultima care implementează acest tip de sistem şi consider că el este mult mai benefic pentru contribuabili. Până acum, toţi contribuabilii erau obligaţi ca până la data limită de depunere a situaţiei financiare la ANAF, să facă şi o declaraţie privind vânzările, prin intermediul casei de marcat prin extragerea unor fişiere, fiind o chestiune anevoioasă pentru ei. Acum, odată ce se conectează casele de marcat la serverul centralizat ANAF, această declaraţie nu va fi necesară decât pentru acei contribuabili care nu comunică online din motive întemeiate, precum lipsa accesului la internet“, a declarat Velin Ganev, director general la Danubius Exim, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO