ZF Live

ZF Live. Theodor Alexandrescu, Zürich Insurance Company, Dubai: Fără o asigurare de sănătate, în Dubai nu poţi avea un loc de muncă. Contribuţia minimă a angajaţilor pentru un pachet standard de sănătate obligatoriu este echivalentul a 700 de lei, în timp ce pentru unul mediu, costurile ajung la circa 2.500 de lei pe an

ZF Live

♦ Această reformă este văzută ca un Pilon II şi un Pilon III pe sănătate, primul fiind obligatoriu pentru orice angajat, iar acesta din urmă, facultativ şi cu servicii medicale în plus ♦ Aceste pachete pentru care optează angajaţii din Dubai cuprind toate serviciile medicale, precum servicii de urgenţă sau pentru boli cronice, medicaţie, diagnostic, tratament sau prevenţie.

Sistemul după care funcţionează angajatorii din Dubai, în ceea ce priveşte asigurările medicale pentru angajaţi, este unul strict, în care patru entităţi joacă rolurile principale: casa de sănătate, asigurătorul, furnizorul de servicii medicale şi pacientul.
Astfel, fără o asigurare de sănătate nu se poate obţine un loc de muncă în Dubai, fiecare angajat fiind obligat să opteze pentru un pachet minim de servicii medicale, care este echivalent cu circa 700 de lei pe an. Totodată, un angajat poate opta şi pentru pachete medii, care ajung la costuri echivalente cu 2.500 de lei pe an, acestea fiind însă facultative.

„În Dubai, această reformă a fost o prioritate pentru guvern pentru a crea condiţiile minime pentru un trai decent. Fără o asigurare de sănătate, în Dubai nu poţi să ai un loc de muncă. În domeniul sănătăţii existau în Dubai companii multinaţionale care ofereau asigurări, care însă nu erau obligatorii. Peste 90% dintre angajaţi nu aveau o asigurare. În primul rând, acest sistem din Emiratele Arabe a creat un pachet minim de servicii medicale, obligatoriu pentru toţi furnizorii de asigurări. Acesta poate fi susţinut doar dacă există o penetrare a acestor asigurări pentru dispersia riscului, care este de peste 95%. Practic, fiecare angajator plăteşte o contribuţie către un furnizor de asigurări, care are contracte de decontare cu toţi furnizorii de stat sau privaţi“, a spus Theodor Alexandrescu, head of sales Middle East Zürich Insurance Company, Dubai, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.