ZF Live

ZF Live. Silviu Pop, Colliers România: Bucureştiul are potenţial pentru cel puţin încă 1,1 mil. mp de birouri. În piaţă se simte nevoia de clădiri de birouri

Autor: Alexandra Matei

07.12.2020, 16:25 120

♦ În prezent, se găsesc circa 2,9 mil. mp de spaţii moderne de birouri în ţară, iar ţinta dorită ar fi să se ajungă la peste 4 mil. mp.

Tranzacţiile de pe piaţa clădirilor de birouri nu s-au oprit anul acesta, în ciuda condiţiilor impuse de criza generată de pandemie, iar pentru Colliers International România, companie de consultanţă imobiliară, se aşteaptă un sfârşit de an cu tranzacţii totale de peste 900 mil. euro, sume încasate în urma proprietăţilor comerciale tranzacţionate şi a vânzării portofoliului de clădiri NEPI Rockcastle către Afi Europe, tranzacţie uriaşă încheiată în această vară.

„La nivelul pieţei investiţiilor, am avut un an excepţional, pe care îl închidem cu peste 900 mil. euro de proprietăţi comerciale tranzacţionate. Suntem în creştere faţă de anul trecut, în condiţiile în care am avut şi cel mai mare portofoliu de proprietăţi comerciale, portofoliu de clădiri de birouri al NEPI Rockcastle, cumpărat de AFI. Piaţa imobiliară a mers, totuşi, ceva mai prost decât ne-am fi aşteptat la începutul anului. În piaţa de office au fost mai puţine tranzacţii, mai ales din T2 şi T3, de când s-au îngheţat tranzacţiile noi, care nu erau în curs de desfăşurare. Cu toate acestea, ştim că piaţa imobiliară are o anumită inerţie, iar o tranzacţie de amploare se desfăşoară pe parcursul a câţiva ani, aşa că nu putem vorbi neapărat de o scădere majoră. Per total a fost un an mixt, dar nu unul teribil, date fiind condiţiile adverse”, a declarat Silviu Pop, head of research în cadrul Colliers International România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO