ZF Live

ZF Live. Sergiu Chirca, CEO al Elefant: Ne concentrăm pe dezvoltarea marketplace-ului, vrem ca acest segment să ajungă la 50% din business

Autor: Miruna Diaconu

25.10.2022, 18:00 407

♦ În această perioadă, Elefant înregistrează o scădere de 11% în primele şase luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar Sergiu Chirca se aşteaptă să încheie anul sub rezultatele de anul trecut.

Sergiu Chirca, CEO al Elefant, unul dintre cei mai mari jucători din retailul online, spune că atenţia businessului va fi pe dezvoltarea marketplace-ului, segment lan­sat în 2020, prin care companiile cu profil comercial se pot alătura ca parteneri pentru a beneficia de platforma online şi serviciile de logistică ale elefant.ro.

Sergiu Chirca îşi doreşte ca segmentul de marketplace să genereze 50% din businessul Elefant.

„Faţă de perioada de dinainte de pande­mie, noi nu am investit pe acelaşi model, stoc propriu, stoc furnizor, atenţia noastră a mers pe zona de marketplace, creşterea companiei o văd în viitor din acest segment. În România şi Europa de Est, în ultimii ani, mai mult de jumătate din venituri au fost generate de partenerii din marketplace-uri, mai mult decât furnziorii din businessul clasic, ne aşteptăm la acelaşi lucru“, spune Sergiu Chirca, CEO Elefant, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Încă de la anunţul oficial cu privire la lansarea marketplace-ului Elefant, compania a primit 3.000 de cereri din partea unor po­ten­ţiali parteneri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO