ZF Live

ZF Live. Sebastian Enache, Monsson-PLC: Randamentele eoliene au ajuns acum la 40%. De anul viitor, ritmul instalărilor va fi de 200-300 MW pentru ca apoi să ajungă la 500 MW anual

Autor: Iulia Apostoiu, Roxana Petrescu

11.08.2021, 19:45 239

Anul viitor va fi primul în care în România se vor instala proiecte noi de producere a energiei eoliene şi solare, avansul tehnologic reducând semnificativ costurile de instalare. Mai mult, randamentele crescute vor face ca astfel de proiecte să fie viabile din punct de vedere financiar la nivel naţional, nu doar în Dobrogea, aşa cum au fost concentrate până acum.

„Începând de anul viitor în România probabil atât proiectele noastre cât şi proiectele altora vor începe să se construiască, astfel că o estimare de 200-300 MW pe an în primii doi ani după care în jur de 500 de MW noi în fiecare an se vor construi din zona de parcuri eoliene şi parcuri fotovoltaice“, a declarat Sebastian Enache, business development manager la Monsson-PLC în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Grupul Monsson este cel mai mare dezvoltator local de proiecte eoliene şi solare, fiind în spatele unor proiecte fanion cum este cazul parcului CEZ, finalizat în 2012.

În urma unei investiţii de 1 miliard de euro, CEZ a montat 240 de turbine eoliene în două localităţi dobrogene, Fântânele şi Cogealac, fiind până de curând cel mai mare parc eolian pe uscat la nivel european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO