ZF Live

ZF LIVE. Răzvan Iorgu, CBRE: Anul 2020 va fi cel mai bun pentru industrial şi tranzacţii de investiţii, în ciuda pandemiei

Autor: Bogdan Alecu

13.08.2020, 00:08 170

♦ Reorientarea retailerilor către online a majorat puternic cererea pentru noi depozite logistice, în timp ce tranzacţiile de investiţii se îndreaptă spre pragul de un miliard de euro.

În primul semestru s-au tranzacţionat 350.000 mp de depozite logistice, triplu faţă de perioada similară a anu­lui trecut, iar în 2020 con­sul­tanţii se aşteaptă la cel puţin 600.000 mp.

„Prima jumătate a anului din punctul de vedere al activităţii pe industrial a fost una foarte bună. Acum sectorul industrial rămâne vedeta pieţei imobiliare, însă cea mai mare parte a cererii a venit din partea retailerilor care încearcă să ia o poziţie semnificativă şi în online. Dacă ne uităm la tranzacţiile din prima parte a anului, CTP cu Ikea şi Kingfisher (Brico Depot), WDP cu Profi. În a doua jumătate a anului ne aşteptăm la noi tranzacţii, nu puţine. În funcţie de cele care vor închide anul acesta sau la începutul anului viitor, avem 150.000 mp în mandate. Dacă se închid, vom ajunge per total piaţă la 600.000 mp spaţii tranzacţionate în acest an, iar 2020 ar fi cel mai bun an pentru industrial după 2017“, a declarat Răzvan Iorgu, managing director al companiei de consultanţă imobiliară CBRE România în cadrul emisiunii ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO