ZF Live

ZF Live. Răzvan Ionescu, director marketing, Impact. Cartierul Greenfield va ajunge la 7.000 de apartamente cu aproximativ 15.000 de locuitori în aproape 8 ani

Autor: Miruna Diaconu

10.12.2019, 20:20 1442
Dezoltatorul imobiliar Impact, care deţine proiectul Greenfield din Bucureşti şi care în acest mo­ment are 2.500 de apartamente construite, va construi până la finalul proiectului încă 5.000 de apartamente, care vor avea aproximativ 15.000 de locuitori, a spus Răzvan Ionescu, directorul de marketing al Impact, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Greenfield este cred că cel mai mare proiect din Bu­cureşti construit de un singur dezvoltator. Îl con­struim de mai bine de 10 ani şi plănuim să construim încă 8 ani. Greenfield este un proiect foarte ambiţios, este apa­riţia unui orăşel în coasta de nord a Bucureştiului“, spune Răzvan Ionescu. Greenfield va fi un mic orăşel care va avea toate facilităţile de care are nevoie orice locuitor al unui cartier, de la centru comercial, la spaţiu de servicii, clădire de birouri, trans­port în comun şi şcoli publice, mai spune Ionescu.

„O direcţie pe care o abordăm în acest moment este cea de sustena­bilitate, de dezvoltare verde, de soluţii constructive şi tehnologice care să reducă foarte mult consumul de energie. Toate aceste iniţiative aduc beneficii foarte mari locuitorilor.“

El precizează că dezvoltatorii imo­bi­liari ar trebui să planifice în aşa fel încât fa­ci­li­tă­ţile din cartier să deter­mine lo­cuitorii să reducă de­pen­denţa faţă de maşini. Această mă­sură ar reduce în mod direct consumul de com­bu­stibil şi noxele emise.

„Ambiţia noastră este ca fie­care locuitor să poată deveni in­de­pen­dent de maşină în 4-5 ani. Ne uităm foarte activ la nişte soluţii ecologice de transport în cartier. De curând, am montat o staţie de măsurare a calităţii aerului în cartier, avem niste re­zultate incredibile, dacă ne uităm la staţia care mă­soară în Greenfield vedem pa­ra­metrii pe particule fine de 5 ori mai mici decât în centrul Bucureştiului“, spune el. Pe lângă soluţiile de transport electric, dezvoltatorul îşi îndreaptă atenţia şi către soluţiile de energie re­ge­ne­ra­bilă. În acest moment, compania se uită către energia geo­ter­mală, dar şi către energia solară prin panourile fotovoltaice.

„Noi vrem să reuşim să aducem energia geotermală, să suplimenteze necesarul de energie pe care îl au locuitorii în locuinţe. Miza este să putem încălzi 5.000 de apartamente, să le putem încălzi cu o energie în cazul căreia, după ce ai făcut investiţia, singurul cost rămâne doar cel de pompare a apei“, spune Răzvan Ionescu.

În plus faţă de proiectul Greenfield, dezvoltatorul imobiliar Impact deţine şi proiectul Luxuria. Greenfield este un cartier de volum şi se adresează unui segment de cumpărători din zona medie, pe când Luxuria este adresată de segmentul premium unde un apartament de 2 camere depăşeşte 100.000 de euro.

„Greenfield va avea un diferenţiator, prin faptul că este un cartier sustenabil energetic, că are cei mai buni parametri de calitate a aerului din Bucureşti, faptul că nivelul de zgomot în cadrul cartierului este infinit mai mic decât în orice cartier din Bucureşti“, mai spune Răzvan Ionescu.

Greenfield este un proiect dezvoltat în pădurea Băneasa din Bucureşti în trei faze până în acest moment, fiind urmate de încă trei până la finalul dezvoltării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO