ZF Live

ZF Live. Răzvan Crişan, cofondator M60: Este mai uşor să faci rost de ton proaspăt din Japonia decât de peşte din Marea Neagră

Autor: Ştefan Stan

05.12.2017, 00:00 390

♦Antreprenorii David Maguet şi Răzvan Crişan pariază acum pe un restaurant ♦Cafeneaua M60 are între 220 şi 250 de clienţi pe zi.

După ce au deschis cafeneaua M60 din zona Amzei din Capitală, acum proprietarii acesteia pariază pe Kane, un restaurant cu specific românesc, în care au investit 450.000 de euro.

„Noi ne-am propus să arătăm că sfecla, păstârnacul, păstrăvul, sunt ex­trem de cool. E mai uşor să faci rost de ton proaspăt din Japonia decât de peşte din Marea Neagră. E incredibil de mare efortul să faci rost de ingre­diente de calitate, avem 2-3 opţiuni maxi­­mum, majoritatea se duc la ex­port“, a spus Răzvan Crişan, cofon­dator M60.

Antreprenorul vorbeşte despre un paradox întâlnit în România, în condiţiile în care, susţine el, avem o ţară în care se găsesc ingrediente excepţionale, dar producătorii foarte buni, de vită, ciuperci, ouă, etc, trimit toată producţia la export.

„Am putea să luăm păstârnac de la polonezi, dar credem foarte mult în ceea ce numim un business onest. Noi avem o gamă extrem de variată de ciuperci în România şi trebuie să ne rugăm de producători să ne dea nişte lăzi. Ei exportă la capacitate maximă, au promisiuni de export pe ani şi ani.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO