ZF Live

ZF Live. Ramona Duminicioiu, Eco Ruralis: Micii producători sunt disperaţi, ei nu pot vinde către supermarketuri pentru că se află într-o postură de inferioritate

Autor: Miruna Diaconu

17.11.2020, 16:45 172

♦ Ramona Duminicioiu spune că sunt circa 4.000 de pieţe agroalimentare, informaţie aflată pe surse neoficiale şi estimări din piaţă, în contextul în care Ministerul Agriculturii nu deţine astfel de date ♦ Autorităţile trebuie să facă investiţii astfel încât să le asigure micilor producători infrastructura necesară pentru a-şi putea continua activitatea.

Ramona Duminicioiu, membră a Asociaţiei Eco Ruralis, spune că odată cu cel de-al doilea val de restricţii prin care s-a interzis funcţionarea pieţelor închise pentru limitarea răspândirii virusului, micii producători se află într-o situaţie foarte dificilă în con­textul în care pieţele reprezentau pentru ei singura sursă de venit.

„Toţi cei care vând în pieţe sunt disperaţi, se află în imposibilitatea de a accesa piaţa pentru că oamenii aceştia nu au altă variantă. Ei nu pot vinde la super­marketuri, doar într-un număr foarte mic, în re­laţia cu super-mar­ketul micul pro­ducător se află într-o postură de infe­rioritate. Noi consi­derăm că cel mai bun lucru pe care ştim să îl facem este să contribuim la economia locală, nu a marilor retaileri“, spune Ramona Duminicioiu, membră a Asociaţiei Eco Ruralis, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO