ZF Live

ZF Live. Radu Vlad, WWF România: Din pădurile româneşti dispar anual milioane de metri cubi şi doar 1% din transporturile de lemn sunt controlate. Sistemul de combatere a exploatărilor pădurilor are nevoie de o schimbare radicală

Autor: Alexandra Matei

31.08.2020, 18:35 217

Radu Vlad, coordonator proiecte regionale şi program păduri, WWF România (World Wide Fund for Nature), solicită preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare, să nu promulge legea noului Cod Silvic.

„Proiectul de modificare a Codului Silvic, adoptat de către Parlament, nu rezolvă problema combaterii tăierilor ilegale. Este o simplă cosmetizare, nu o reformă reală a politicilor forestiere naţionale, şi conţine elemente care vor îngreuna soluţionarea procedurii de infringement deschisă de Comisia Europeană împotriva României pentru domeniul forestier“, a declarat acesta în cardul emisiunii online ZF Live.

Din pădurile româneşti, spune el, dispar anual milioane de m3 şi doar 1% din transporturile de lemn sunt controlate. Mai mult, el afirmă că limita legală de 10 m3 impusă prin noul Cod Silvic nu este altceva decât o simplă mutare de virgulă, de la cei 0,1 m3 impuşi înainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO