ZF Live

ZF Live. Radu L. Gorduza, Healthcare Business Developer: „Digitalizarea presupune apariţia unor meserii care nu există astăzi în sistemul medical, vor exista doctorii de realitate virtuală, telechirurgi“

Autor: Robert Manea, Georgiana Mihalache

21.05.2021, 17:45 134

♦ Pandemia a accelerat procesul de comunicare între actorii din sistemul medical, care altfel ar fi durat încă 3-5 ani pentru a ajunge la nivelul actual ♦ Odată cu tehnologia apar şi noi meserii, iar sistemul medical trebuie să se adapteze.

Prin digitalizarea sistemului medical se pot face economii la bugetul unui spital de până la 25% anual, potrivit studiilor realizate de companii de cercetare de piaţă. În plus, digitalizarea în me­dicină duce la crearea de noi lo­curi de muncă şi noi meserii în spitale, astfel încât acestea să fie în pas cu evoluţia tehno­logică, a susţinut Radu L. Gorduza, Healthcare Business Developer, prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Digitalizarea presupune apariţa unor meserii care nu există acum în sistemul medical. Vor fi cel puţin 10 meserii pentru care astăzi nu suntem pregătiţi. AI Trainers este una dintre ele, vorbim de inteligenţa artificială. Vor exista doctorii de realitate virtuală. Sunt telechirurgii, sunt expertii pentru bio-printing, sunt acum unităţi care printează organe, este o meserie în sine. Analiştii de date medicale, care să extragă şi să spună ce decizii trebuie să iei să poţi deveni mai performant. Sunt coordonatorii de decizie, la câte variante sunt acum, pacienţii sunt duşi de curent în funcţie de cine are o influenţă emoţională asupra lor. Este o meserie care se numeşte orientator de servicii medicale“, a spus Radu L. Gorduza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO