ZF Live

ZF Live. Radu Hanga, preşedinte BVB: Propunerea cea mai simplă pentru debirocratizare este echivalarea cu abordarea din zona depozitelor bancare, adică taxarea la sursă

Autor: Răzvan Botea

24.07.2020, 09:00 876

Radu Hanga, preşedinte al Consiliului de Adminis­tra­ţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune în cadrul emi­siu­nii de business ZF Live că debirocratizarea proce­su­lui de im­po­zitare al câştigurilor la bursă s-ar putea realiza prin echi­valarea abordării cu practica din zona depozitelor bancare.

„Propunerea cea mai simplă pentru debirocratizare se re­fe­ră la echivalarea cu abordarea din zona depozitelor bancare, adică taxarea la sursă. Când vorbim de taxare la sursă, ştim că este o diferenţă dintre câştigurile din depozitele bancare şi câş­tigurile din piaţa de capital, pentru că ştim că la depozite do­bânda este în general pozitivă“, spune Radu Hanga în emi­siunea de business ZF Live. În aceeaşi idee, este nevoie de reducerea cotei de impozit pen­tru aceste câştiguri, explică Radu Hanga, în contextul în care prin această abordarea nu s-ar mai echivala câştigurile cu pier­derile, însă procesul de investiţie la Bursa de Valori Bucureşti s-ar simplifica.

„Trebuie să meargă în paralel, pe de-o parte o reţinere la sursă a impozitului pe câştig şi o reducere a nivelului de taxare, pentru că, prin reţinerea la sursă, dispare compensarea câştigurilor cu pierderile. Discutăm despre simplificarea procesului de investiţie“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO