ZF Live

ZF Live. Radu Ciorbă, CEO al Ocean Credit IFN, şi Radu Andarachi, marketing manager: Un număr de 7,5 milioane de români sunt în baza de date a Biroului de Credit şi îşi pot afla scoringul

Autor: Miruna Diaconu

27.02.2020, 17:19 1261

Pentru oferirea unui credit, o persoană fizică ar trebui să aibă un scor de credit cuprins între 600 şi 700 de puncte FICO- Fair Isaac Corporation.

Datele Biroului de Credit arată că circa 12 milioane de români au conturi bancare, iar dintre aceştia, 7,5 milioane de persoane sunt în baza de date ale Biroului de Credit. Radu Ciorbă, CEO al Ocean Credit, o instituţie financiară nebancară, spune că circa 10-15% dintre românii care deţin un cont bancar nu au un istoric de credit în baza de date de la Biroul de Credit.

Ocean Credit IFN a lansat la sfârşitul anului trecut o platformă prin care utilizatorii îşi pot afla scorul de credit cu ajutorul datelor furnizate de Biroul de Credite, iar în funcţie de acest scor, banca poate decide dacă oferă sau nu un credit persoanei respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO