ZF Live
Caută doar în titlu
ZF Live

ZF Live. Octavian Bădescu, Freedom Group Real Estate: În prezent, oamenii se decid să cumpere o casă sau un apartament mult mai greu decât înainte de pandemie. Dacă piaţa de studenţi şi turişti din Bucureşti dispare pe termen lung, înseamnă că valoarea chiriilor va scădea constant şi, implicit, valoarea proprietăţilor va fi afectată

Cred că vom scăpa de criza generată de pandemie în vreo 2-3 ani. Lumea este sub restricţii, iar dacă va rămâne aşa, atunci nu mă aştept la o creştere economică pe piaţa imobiliară într-un viitor apropiat.

Anul 2020 se încheie cu multe schimbări pe piaţa de real estate, atât în ceea ce priveşte comportamentul de cumpărare al oamenilor sau termenul de luare a unei decizii, cât şi atunci când vine vorba despre cererea pentru chiriile din zonele centrale, o foarte importantă sursă de venit pentru jucătorii industriei imobiliare. Astfel, aceştia au de-a face în prezent cu o scădere a cererii chiriei cu 80% faţă de 2019, provenită din lipsa studenţilor şi a turiştilor străini.

Totodată, în acest an, spune Octavian Bădescu, partener la compania de consultanţă imobiliară Freedom Group Real Estate, în perioada aprilie-mai, numărul tranzacţiilor a scăzut la aproape 10% şi s-au închis doar cele care erau în curs de desfăşurare.

„Nu am fost de acord cu acţiunile statului din primăvară, care au produs pagube de mii de euro, chiar zeci de mii de euro în valoarea proprietăţilor şi veniturilor oamenilor. Eu nu aş fi recurs la acel lockdown. Aş fi acţionat cât mai punctual, pe grupele de risc, şi nu cu blocarea economiei. Consider că dacă dispare piaţa de studenţi din Bucureşti, pe termen lung, înseamnă că valoarea chiriilor va scădea constant şi implicit valoare proprietăţilor va fi afectată. Cred că vom scăpa de această criză în vreo 2-3 ani. Lumea este sub restricţii, proprietatea privată şi piaţa liberă sunt puternic afectate, iar dacă vor rămâne aşa în continuare, atunci nu mă aştept la o creştere economică pe piaţa imobiliară într-un viitor apropiat”, a declarat Octavian Bădescu, Partener, Freedom Group Real Estate, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.