ZF Live

ZF Live. Octavian Bădescu, Freedom Group Real Estate: Dacă piaţa de studenţi şi turişti din Bucureşti dispare, înseamnă că valoarea chiriilor va scădea constant. Dacă un agent imobiliar nu câştigă cel puţin 10.000 de euro pe an, nu are sens să intre în această industrie

Autor: Alexandra Matei

04.01.2021, 00:06 415

Anul 2020 se încheie cu multe schim­bă­ri pe piaţa de real estate, atât în ce­ea ce priveşte comportamentul de cum­părare al oamenilor sau termenul de luare a unei decizii, cât şi atunci când vine vorba despre cererea pentru chi­riile din zonele centrale, o foarte im­por­tan­tă sursă de venit pentru jucătorii in­dus­triei imobiliare. Astfel, aceştia au de-a face în prezent cu o scădere a ce­rerii chiriei cu 80% faţă de 2019, pro­­venită din lipsa studenţilor şi a turiştilor străini.

Totodată, în acest an, spu­­­ne Octavian Bădescu, par­te­ner la compania de con­­sultanţă imobiliară Fre­edom Group Real Estate, în perioada aprilie-mai nu­mărul tranzacţiilor a scă­­­zut la aproape 10% şi s-au în­chis doar cele care erau în curs de desfăşurare.
„Nu am fost de acord cu acţiunile statului din primăvară, care au produs pagube de mii de euro, chiar zeci de mii de euro în valoarea proprietăţilor şi ve­niturilor oamenilor. Eu nu aş fi recurs la acel lockdown. Aş fi acţionat cât mai punc­tual, pe grupele de risc, şi nu cu blo­carea economiei. Consider că dacă dispare piaţa de studenţi din Bucureşti, pe termen lung, înseamnă că valoarea chiriilor va scădea constant şi implicit va­loarea proprietăţilor va fi afectată. Cred că vom scăpa de această criză în vreo 2-3 ani. Lumea este sub restricţii, pro­prietatea privată şi piaţa liberă sunt puternic afectate, iar dacă vor rămâne aşa în continuare, atunci nu mă aştept la o creştere economică pe piaţa imo­bi­liară într-un viitor apropiat“, a declarat Octavian Bădescu, partener, Freedom Group Real Estate, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO