ZF Live

ZF Live. Care sunt obiectivele lui Bogdan Neacşu, noul preşedinte al bancherilor: Creşterea gradului de intermediere financiară şi a încrederii clienţilor şi adopţia tehnologiei în serviciile bancare sunt câteva obiective pentru următorii trei ani

Autor: Alexandra Matei

03.06.2021, 10:00 378

♦ Începând cu anul 2021, sistemul bancar din România a cunoscut o îmbunătăţire în ceea ce priveşte percepţia vizavi de încredere, faţă de ultimii 14 ani, când băncile s-au confruntat cu un val negativ de încredere ♦ Fiecare bancă a încercat să facă eforturi de tehnologizare, digitalizare şi adaptare a modelelor operaţionale, mai ales în contextul pandemiei, când comportamentele şi cerinţele s-au schimbat radical.

Bogdan Neacşu, noul pre­şedinte al Asociaţiei Ro­mâne a Băncilor (ARB) şi CEO al CEC Bank, îşi propune ca în cei trei ani de mandat, pe lângă creş­terea încrederii clienţilor în sistemul ban­car românesc şi creşterea gra­du­lui de intermediere financiară, dar şi adop­ţia tehnologiei în serviciile ban­care, acestea din urmă fiind două din­tre cele mai slabe puncte ale siste­mului bancar din România.

El susţine că se va concentra în tot acest timp şi pe maniera în care se reprezintă asociaţia şi sistemul fi­nan­ciar bancar şi totodată şi pe des­chi­derea faţă de diferiţi factori sau parteneri de dialog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO