ZF Live

ZF Live. Oana Preda, director executiv la Centrul de resurse pentru participare publică (CeRe): Cum poate un consilier local să comunice cu alegătorii săi dacă adresa lui de e-mail nu este publică şi e considerată informaţie cu caracter personal?

Oana Preda, director executiv la CeRe: Poate că ar fi bine-venit să existe o prevedere în lege. Este o chestiune de bun-simţ.

Oana Preda, director executiv la CeRe: Poate că ar fi bine-venit să existe o prevedere în lege. Este o chestiune de bun-simţ.

24.12.2021, 16:45 101

Oana Preda, alături de Centrul de resurse pentru participare publică (CeRe), în cadrul căruia este director executiv, încearcă să scoată în faţă  problema persoanelor fără adăpost şi caută mai multă asumare din partea autorităţilor publice pentru această categorie de oameni.

Demersurile centrului s-au lovit însă de lipsa de transparenţă a instituţiilor publice din România, şi anume faptul că o parte din site-urile primăriilor din sectoarele 3, 4 şi 5 nu aveau făcute public adresele instituţionale de e-mail ale consilierilor locali.

Deşi pe site-ul Primăriei Sectorului 5 apar nişte adrese de e-mail, acestea nu sunt funcţionale. În cazul Sectorului 3, răspunsul a fost şi mai puţin favorabil: ,,Deşi Primăria Secolului 3 se pretinde a fi instituţia cea mai digitalizată din România, ei ne-au spus că adresele de e-mail ale consilierilor sunt date cu caracter personal, deci nu pot fi furnizate. Noi nu am cerut adresele personale, pe noi ne interesează nişte adrese instituţionale. Consilierii locali au responsabilitatea de a comunica cu cetăţenii, deci noi trebuie să ştim de unde să îi luăm“, afirmă Oana Preda în cadrul emisiunii de business ZF Live. De ase­menea, nici în cazul sectorului 4 răspunsul nu a fost unul favorabil. În ceea ce priveşte sectorul 1, aceeaşi rugăminte a fost adresată de CeRe, iar o parte dintre adresele instituţionale au fost făcute publice pe site, nu numai în CV-urile consilierilor, aşa cum era anterior. Astfel, vina lipsei de transparenţă este împărţită între consilierii locali, care nu solicită explicit să publice aceste adrese, şi instituţii, care sunt admi­nistrate de funcţionari, nu de consilieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO