ZF Live

ZF Live. Nicoleta Radu, CEO al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID): Mai puţin de una din zece locuinţe din Gorj are asigurare obligatorie PAD, în timp ce la nivel naţional proporţia locuinţelor asigurate este de una din cinci

Autor: Mircea Nica

21.02.2023, 00:07 131

♦ „În România nu sunt asigurate nici locuinţele care sunt aflate în proprietatea primăriilor, ceea ce este şi mai grav. Este scris foarte clar în lege că primăriile sunt obligate să îşi asigure locuinţele aflate în proprietatea privată. Vă pot spune că dintr-un număr de 118.000 de locuinţe câte sunt în proprietatea primăriilor, doar 30.000 sunt asigurate. Acesta este încă un punct în care primarii nu respectă legea“, a mai spus CEO-ul PAID.

Mai puţin de una din zece locuinţe are asigurare obligatorie PAD în Gorj, în zona afectată recent de cutremure, în timp ce la nivel naţional una din cinci locuinţe este asigurată prin poliţa PAD, care acoperă inclusiv riscul de cutremur, a spus Nicoleta Radu, CEO al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

„Mă uitam zilele trecute la primarii de la Târgu-Jiu şi zona afectată. Pentru toată zona aceea gradul de cuprindere în asigurare este de sub 10%. Nici una din zece locuinţe nu este asigurată acolo. Au fost avizate 75 de dosare pe cutremur în acea zonă, dar dacă doar 10% sunt asigurate, numărul locuinţelor afectate este mult mai mare“, a declarat şefa PAID la emisiunea de business ZF Live.

Ea a mai explicat că în România în mo­men­tul de faţă sunt 9,6 milioane de locuinţe dintre care 1,85 milioane sunt asigurate îm­po­triva dezastrelor naturale printr-o poliţă obli­gatorie, ceea ce înseamnă că 4 din 5 lo­cuinţe nu au nici un fel de protecţie şi prin ur­mare nu ar beneficia de ajutoare, conform legii, de la bugetele locale sau centrele pen­tru despăgubiri, drept urmare aceste lo­cuinţe ar rămâne fără nici un fel de protecţie dacă s-ar întâmpla un dezastru natural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO