ZF Live
Caută doar în titlu
ZF Live

ZF Live. Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO. Astăzi, 90% din inovarea şi patentele de la nivel internaţional cu impact pe securitate sunt produse în sectorul privat. Companiile româneşti pot avea un cuvânt de spus

„Foarte multe idei sunt născute din mintea unor tineri întreprinzători, sunt mulţi români care au idei interesante, sunt mulţi din ţări care nu au neapărat o tradiţie de inovare atât de puternică, deci este o efervescenţă de inovare în lumea democratică occidentală de care vrem să profităm şi pe care vrem să o încurajăm şi să o susţinem.“

În prezent, 90% din inovarea şi patentele care se produc la nivel internaţional cu impact pe securitate sunt produse în sectorul privat, iar multe invenţii nu mai sunt făcute numai de companiile mari din tehnologie sau de giganţii din biotehnologie, ci şi de companii mici, spune Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

„Astăzi, 90% din inovarea şi patentele care se produc la nivel internaţional cu impact pe securitate sunt produse în sectorul privat, iar 10% dintre ele le produc gu­ver­nele. Foarte multe dintre invenţiile de astăzi nu se mai fac neapărat în giganţii tehno­logici sau în gi­ganţii din bio­teh­nologie sau cei financiari, ci se fac de cele mai multe ori în ceea ce putem numi „garaje“. Foar­te multe idei sunt născute din min­tea unor tineri între­prin­zători, sunt mulţi români care au idei interesante, sunt mulţi din ţări care nu au neapărat o tradiţie de inovare atât de puternică, deci este o efervescenţă de inovare în lumea democratică occi­dentală de care vrem să profităm şi pe care vrem să o încurajăm şi susţine“, a declarat Mircea Geoană în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.