ZF Live

ZF Live. Mircea Cirţ, preşedintele ATP Group: În cinci ani, dacă ajungem la 5% autobuze electrice din parcul de autobuze existent, e mare lucru. Asta ar însemna circa 500 de autobuze electrice

Autor: Alexandra Matei

02.06.2021, 16:45 336

♦ În momentul de faţă, sunt două modele de autobuze electrice, cu două şi cu trei uşi, iar fiecare dintre acestea are patru pachete diferite de baterie ♦ „Dacă se pune problema de a merge la licitaţie pentru autobuzul electric, livrările vor putea avea loc abia în 2022“ ♦ „Capacităţile celor care fac autobuze nu sunt sub 8 luni de zile, mai ales pe partea electrică, întrucât depind de furnizorii de baterii sau de acte“.

ATP Trucks Automobile, producător de autovehicule de transport rutier şi persoane, parte a ATP Group, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, a lansat în România primul autobuz electric, ATP Bus e-UpCity, idee ce a venit ca urmare a proiectelor pe care compania le-a demarat încă din 2014.

Preşedintele ATP Group spune că, în cinci ani de zile, dacă România ar ajunge la 5% autobuze electrice din parcul total de autobuze existent în momentul de faţă, ar fi un progres important. Astfel, precizează el, este vorba despre 500 de autobuze electrice care ar trebui puse în circulaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO