ZF Live

ZF Live. Mihai Moia, director executiv ROENEF: O renovare aprofundată a clădirilor duce la o reducere a consumului de energie cu peste 60%. Renovarea pentru eficientizare energetică presupune o cheltuială de circa 500 de euro pe metru pătrat

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Mara Rolea

24.01.2022, 18:00 336

Asociaţia ROENEF se ocupă de promovarea eficienţiei energetice în clădiri şi de elaborarea politicilor publice în acest sector.

Renovarea aprofundată a unei clădiri astfel încât să devină eficientă energetic poate reduce factura la energie chiar şi cu mai mult de 60%, spune Mihai Moia, directorul executiv al asociaţiei ROENEF, pentru pro­movarea eficienţei energetice în clădiri.

„O renovare aprofundată a clădirilor duce la o reducere a consumului de energie cu peste 60%, în vreme ce o renovare moderată îl poate reduce cu peste 30%. Noile standarde (de construcţii – n. red.) reprezintă un beneficiu enorm, pentru că scad consumul de energie, ceea ce se reflectă în facturile plătite la utilităţi. În plus, confortul locuirii creşte, iar sănătatea este mai bine protejată“, a spus Mihai Moia la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO