ZF Live

ZF LIVE. Mihai Bogza, Bancpost: Instituţiile statului trebuie să îşi facă rapid treaba ca fraudele viitoare să fie descurajate

Autor: Ciprian Botea

05.11.2012, 15:51 206

Fraudele din sistemul bancar pot fi descurajate dacă instituţiile statului îşi fac treaba rapid şi iau măsuri corespunzătoare, dar de obicei răspunsul autorităţilor la sesizările făcute de bănci durează foarte mult în asemenea cazuri, afirmă Mihai Bogza, preşedintele consiliului de administraţie al Bancpost.

"Trebuie să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul, eu nu mă pronunţa dacă a fost fraudă sau nu (în cazul presupusei fraude de 22 mil. euro investigata în prezent de DIICOT - n.r.). Este un proces de investigare care poate sa dureze un anumit timp. Important în astfel de cazuri este ca instituţiile statului să acţioneze rapid şi să descurajeze repetarea acestora", a spus Bogza, prezent în studioul ZF Live.

El a mai precizat că băncile descoperă ocazional fraude de dimensiuni mai mici şi trimit sesizări către autorităţi, dar răspunsul apare într-o perioadă de timp foarte lungă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO