ZF Live

ZF Live. Marinela Dura, country manager Kwizda Agro Romania: În ultimii 10 ani, în agricultura românească s-au făcut progrese importante, precum creşterea producţiilor medii, mărirea suprafeţei de cultivare sau sporirea încrederii fermierilor de a investi în culturi mai delicate

Autor: Alexandra Matei

26.11.2020, 16:15 412

Experţii tehnici susţin că solul din România este unul dintre cele mai fertile din lume, iar investiţiile majore ar trebui să meargă către produse de calitate şi sisteme de irigaţii.

Ultimul deceniu a adus schimbări în agricultura din România, lucru care se observă cel mai bine, după spusele Marinelei Dura, country manager Kwizda Agro Romania, în creşterea producţiilor medii, făcută prin intensificarea tehnologiilor şi a folosirii produselor chimice, prin acceptarea fermierilor, pe măsură ce s-au capitalizat, dar şi prin dorinţa acestora de a investi mai mult în businessul propriu.

„În ultimii 10 ani s-au făcut progrese în piaţă, sunt mult mai multe milioane de hectare care se cultivă acum, fermierii au curaj să investească şi în culturi mai delicate, cum ar fi rapiţa. Dacă ne referim la cultura de grâu, de exemplu, producţia medie la noi este de aproximativ 6 tone, în timp ce în Franţa sau în Germania aceasta depăşeşte 10 tone, pentru că ei au irigaţii mai bune, iar investiţia lor pe hectare este mai mare decât a fermierilor români. Românii ar trebui să investească în produse de calitate, iar statul, la rândul lui, ar trebui să vină în întâmpinarea fermierilor cu un proiect de strategie naţională, astfel încât acel sistem de irigaţii care funcţiona la începutul anilor 90 să fie refăcut din temelii“, a declarat Marinela Dura, country manager Kwizda Agro Romania, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO