ZF Live

ZF Live. Marian Siminică, Institutul de Studii Financiare (ISF): Am considerat că educaţia financiară este o necesitate a pieţei. Ne propunem să devenim un integrator al unor astfel de iniţiative care deja există la nivelul multor entităţi şi să fim o interfaţă între mediul academic şi mediul de business

ZF Live

♦ În urma cursurilor susţinute în 2020, datele oficiale ale ISF arată că peste 14.000 de persoane au obţinut certificate pentru pregătire profesională iniţială şi alte peste 5.000 de persoane, pentru pregătirea profesională continuă ♦ Numărul de persoane certificate a fost semnificativ mai mare decât în anii precedenţi ♦ Obiectivul principal al acestor iniţiative puse în aplicare de către ISF este acela de a creşte gradul de profesionalism în pieţele financiare.

Institutul de Studii Financiare (ISF) organizează diferite tipuri de cursuri şi examene pentru piaţa de capital, pentru activitatea de pe piaţa de asigurări şi pentru cea din zona de fonduri de pensii, iar profesorul universitar doctor Marian Siminică, directorul executiv al institutului, consideră că educaţia financiară, care va fi îmbunătăţită în urma acestor cursuri, reprezintă o necesitate pentru piaţa din România.

Astfel, ISF îşi propune, potrivit acestuia, să devină un integrator de iniţiative ce au ca scop educaţia financiară, iniţiative deja existente în cadrul mai multor entităţi precum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Banca Naţională a României (BNR), ONG-uri, universităţi sau companii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.