ZF Live

ZF Live. Măndiţa Baias, directorul Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir din Baia Mare: Am pornit un proiect numit Săptămâna Competenţelor în care elevii învaţă practic, într-un alt cadru decât cel şcolar

ZF Live

„Ideea a pornit de la o nevoie, de la faptul că în şcoală învaţă 1.000 de copii în 31 de săli de clasă, ceea ce înseamnă că şase clase ar fi trebuit să înveţe după-amiază, un lucru care nu este convenabil nimănui.”

Şcoala gimnazială Dimitrie Cantemir din Baia Mare este una dintre şcolile-pilot care vor urma principiile de reformă a sistemului de învăţământ incluse în proiectul „România Educată”. Proiectul propus de şcoala din Baia Mare se numeşte Săptămâna Competenţelor, un proiect care a apărut din nevoia de spaţiu cu care se confrunta unitatea de învăţământ, după cum spune Măndiţa Baias, directoarea şcolii.

„Ideea a pornit de la faptul că în şcoală învaţă 1.000 de copii de 37 de clase în 31 de săli de clasă, ceea ce înseamnă că şase clase ar fi trebuit să înveţe după-amiază, un lucru care nu este convenabil nimănui. Astfel, ne-am propus să învăţăm într-un singur schimb, aceasta a fost nevoia noastră. Astfel, am propus ca, periodic, un nivel de clase să intre într-un alt sistem de învăţare. Un nivel înseamnă patru clase la noi. Am numit acest proiect Săptămâna Competenţelor , unul în care elevii învaţă într-un alt cadru”, a declarat ea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.