ZF Live

ZF Live. Mădălin Roşu, preşedinte, BAAR: Suma pe care BAAR o va plăti în afară, în contul City Insurance, este de circa 150 mil. euro, cât cele două companii falimentare Astra şi Carpatica, conform estimărilor

Autor: Mircea Nica

29.09.2021, 11:00 719

♦ „Ne aşteptăm să curgă numărul de avizări. Deja se întâmplă să primim informări sau avizări de daune de la birourile din alte ţări, însă dimensiunea totală nu putem decât să o estimăm“, susţine Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR) ar putea ajunge să plătească 150 mil. euro sau poate chiar mai mult pe despăgubirile externe în contul City Insurance, această sumă fiind aproxi­ma­tiv cât s-a calculat pentru cele două companii falimentare Astra şi Carpatica cu­mulat, a spus Mădălin Roşu, preşe­din­te al BAAR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Rolul BAAR, în special, se axea­ză pe zona de daune externe. Ce ur­mea­ză să facem, precum în cele do­uă cazuri Astra şi Carpatica, este să pre­luăm garanţia în faţa păgubiţilor din alte state membre. Ne aştep­tăm să curgă practic numărul de avi­zări. Deja se întâmplă să primim informări sau avizări de daune de la birourile din alte ţări, însă dimensiunea totală nu pu­tem decăt să o estimăm. Momen­tan, pe baza estimărilor, suma este în jur de 150 mil. euro, cam cât era pe Astra şi Carpatica cumulat. Există riscul ca suma să crească în viitor“, susţine Mădălin Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO