ZF Live

ZF Live. Mădălin Roşu, Biroul Român de Asigurări Auto: Trecerea la decontarea directă obligatorie în piaţa RCA mută responsabilitatea şi către persoana care alege poliţa, nu doar către firma de asigurări, şi poate grăbi procesele de soluţionare a daunei

ZF Live

♦ Decontarea directă obligatorie funcţionează strict în cazurile care implică două vehicule, în cazul accidentelor produse în România, cu poliţe de asigurare valabile la momentul producerii accidentului ♦ Dacă nu se recuperează regresul în termen legal, el devine titlu executoriu, fiind astfel o procedură rapidă prin care se returnează costurile.

Mădălin Roşu, preşe­din­te al BAAR - Biroul Român de Asi­gurări Auto, con­sideră că decontarea directă obligatorie ar putea ajuta la restabilirea relaţiei dintre asigurat şi asigurător, ar muta responsabilitatea şi către persoana care alege poliţa, nu doar către firma de asigurări, şi ar putea grăbi procesele de soluţionare a daunei.

Implementarea decontării directe obli­gatorii în piaţa RCA este o măsură prin care şoferii vor putea să se adreseze pro­priului asigurător la care au încheiat asi­gurarea RCA pentru a recupera dau­nele produse într-un accident auto de care nu sunt vinovaţi, proiectul de ordo­nanţă fiind încă în stadiul de consultare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.