ZF Live
Caută doar în titlu
ZF Live

ZF Live. Lucian Florea, preşedintele Asociaţiei Fruleg: Piaţa şi retailerii cer produse româneşti, dar noi trebuie să ne asociem în cooperative pentru a putea livra cantităţi mari. “La ora actuală, noi producem extrem de mult, dar haotic. Polonia produce mai ieftin decât România.”

ZF AGROPOWER

România ar putea reduce importurile de fruc­te şi legume, dacă agricultorii s-ar uni în cooperative, asociaţii sau organizaţii de pro­ducători, astfel încât producţia realizată să fie centralizată, con­­diţionată şi co­mer­­­cializată printr-o formă co­mună la un preţ mediu prestabilit direct către ma­ga­zinele mari de comerţ modern, con­sideră Lucian Florea, preşedintele Aso­ciaţiei Fruleg, for­mată din 7 pomicultori din localitatea Iţeşti, judeţul Bacău.

„La ora actuală noi producem extrem de mult, dar haotic. (...) Polonia produce mai ieftin decât România, pentru că este mai bine organizată, dar au şi cantitate şi calitate mai bune produsele. Ungaria, Italia, Franţa sunt alte ţări care produc într-o formă organi­zată. România abia a început timid, datorită fon­durilor europene şi facilităţilor fiscale pen­tru a te uni, dar în 2-3 ani sper să fim în gru­puri şi să producem organizat“, a spus Lucian Florea la ZF Live.

În 2019, producţia de fructe a României a fost de 1,48 mil. tone, iar cea de legume a fost de 3,52 milioane de tone, potrivit datelor de la INS. Tot în acelaşi an, România a importat legume în valoare de 516 mil. euro şi a exportat de numai 95 mil. euro, iar fructe a importat de 653 mil. euro şi a exportat de 11 ori mai puţin.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.