ZF Live

ZF Live. Liviu Arsene, cybersecurity analyst, Bitdefender: În luna septembrie am avut un maxim de aproximativ 4 din 10 e-mailuri pe subiecte financiar-bancare care erau spam, o lună mai târziu am avut 6 din 10

Autor: Livia Gheorghe

21.12.2020, 18:45 158

Atacatorii au dat dovadă de un oportunism nemaiîntâlnit şi un grad foarte mare de adaptare.

Anul 2020 a fost unul dificil nu doar din cauza pandemiei, dar şi din punctul de vedere al securităţii cibernetice, care s-a preocupat de atacuri în contextul virusului.

Marea majoritate a atacurilor de tip spam au profitat foarte mult de subiectul coronavirus. Multe victime ale atacurilor cibernetice erau oameni din domeniul medical.

„Pandemia a acţionat ca un catalizator pentru îmbunătăţirea atacu­rilor cibernetice. Dacă până înainte de pandemie era oarecum uşor să identifici un mesaj fraudulos, pentru că, de regulă, avea greşeli gramaticale, poate adresa de e-mail nu era tocmai legitimă, poate chiar nu folosea logoul firmei pe care pretindea că o impersonează, acum, odată cu pandemia, victimele acestor mesaje care erau din domeniul medical, primeau mesaje ce promiteau a veni din partea OMS, ONU, foloseau logoul organizaţiei şi nu mai conţineau acele greşeli gramaticale, erau chiar formulate folosind jargon specific industriei respective“, spune Liviu Arsene, senior cybersecurity analyst Bitdefender, în cadrul emisiunii ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO