ZF Live

ZF Live. Leonardo Badea, viceguvernator BNR: România are o creştere economică uşor peste potenţial, inflaţia este în curs de atenuare, însă există în continuare anumite incertitudini

ZF Live

Deşi suntem pe o pantă de normalitate a situaţiei după afectarea majoră a funcţionării economiei provocate de debutul pandemiei anul trecut, totuşi ne confruntăm în continuare cu multe incertitudini şi acestea vor continua să se manifeste şi în viitor; cel puţin pe parcursul trimestrelor următoare.“

Leonardo Badea, viceguver­na­tor al BNR, spune că s-a ob­servat o redresare peste aştep­tări a activităţii economice în pri­ma parte a acestui an. Pe ansamblul semestrului 1 a anului acesta, po­tri­vit datelor comunicate de Institutul Na­ţio­nal de Statistică, Produsul Intern Brut a crescut cu 6,5% pe serie brută şi cu 6,2% pe serie ajus­ta­tă sezonier. Deşi avem o creştere uşor peste potenţial, ea vine după o criză majoră şi nu ar trebui să pro­voace îngrijorări, susţine Badea.

„Am avut o redresare peste aş­tep­tări a activităţii econo­mi­ce în prima parte a acestui an. Avem o creştere uşor peste po­tenţial, însă nu ar trebui ca aceas­tă creştere să ne îngri­jo­reze pentru că venim după o criză ma­joră şi nu putem ignora inclusiv efectul de bază, iar în acest mo­ment, previziu­nile sunt marcate de o incertitudine încă ridi­cată dacă ţinem cont de con­textul actual. Econo­mi­ile re­vin rapid, putem spu­ne unele mai rapid ca altele, dar există ritmuri de reve­ni­re şi pe ansamblu nu cred că ritmul de creştere pe care îl avem în prezent trebuie să fie combătut cu măsuri de frânare. Din con­tră, eu zic că noi trebuie să fim foarte atenţi să nu cumva să pro­vocăm o frânare timpurie“, a declarat Leonardo Badea în cadrul emisiu­nii de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.